Showing 23 Result(s)
Новости

Планови за реконструкција на градскиот пазар

Да се продолжи со реконструкцијата  на централниот градски пазар во Битола, да се направи партерно уредување на реонот Бижутерија, како и монтажно покривање на продажниот простор се само дел од планот за работа на ЈП „Пазари“-Битола за новата 2019 година. Во планот претставен  пред советниците во Советото на Општина Битола претпријатието  наведува дека ќе се …

Новости

За нас

За многу посетители, разгледувањето на Битола е насочено кон посета на старата битолска чаршија со централниот градски пазар, локација која претставува историското наследство.Јавното претпријатие Пазари Битола е основано во 1952 година како претпријатие со самофинансирање. Во рамките на својот делокруг на работа врши издавање на сопствен недвижен имот. ЈП Пазари Битола е во сопственост и …

Новости

„Пазари“ ќе произведува еколошка струја

ЈП „Пазари“-Битола ќе произведува електрична енергија преку фотоволтаични панели за сопствени потреби. Советот на Општина Битола донесе одлука ЈП „Пазари“ да ја прошири својата дејност, да го измени и дополни Статутот на претпријатието со што за сопствени потреби да може да произведува струја. На овој начин „Пазари“ ќе биде и првото општинско јавно претпријатие во …