Showing 5 Result(s)
Новости Соопштенија

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА И СПРЕЧУВАЊЕ НА ШИРЕЊЕТО НА ВИРУСОТ КОВИД 19

Согласнп мерките за превенција и спречување на ширењето на вирусот КОВИД 19, и вонредната состојба во РС Македонија, се донесува следното соопштение. Се известуваат корисниците на тезги во градски, реонски пазар и магацините за овошје и зеленчук што ги снабдуваат тезгите: Возилата кои вршат дотур на производи за пазарот ЗАДОЛЖИТЕЛНО да одат на површината кај …

Новости Соопштенија

Се затвора добиточниот пазар во Битола

Привремено се затвора добиточниот пазар во Битола со кој стопанисува ЈП Пазари-Битола. Агенцијата за храна и ветеринарство донесе решение во кое стои дека поради состојбата со корона вирусот се забранува работењето на сточните пазари и собирните центри. Во решението на Агенцијата стои дека сите животни кои ќе се најдат во промет без сертификат за здравствена …

Новости

Планови за реконструкција на градскиот пазар

Да се продолжи со реконструкцијата  на централниот градски пазар во Битола, да се направи партерно уредување на реонот Бижутерија, како и монтажно покривање на продажниот простор се само дел од планот за работа на ЈП „Пазари“-Битола за новата 2019 година. Во планот претставен  пред советниците во Советото на Општина Битола претпријатието  наведува дека ќе се …

Новости

За нас

За многу посетители, разгледувањето на Битола е насочено кон посета на старата битолска чаршија со централниот градски пазар, локација која претставува историското наследство.Јавното претпријатие Пазари Битола е основано во 1952 година како претпријатие со самофинансирање. Во рамките на својот делокруг на работа врши издавање на сопствен недвижен имот. ЈП Пазари Битола е во сопственост и …

Новости

„Пазари“ ќе произведува еколошка струја

ЈП „Пазари“-Битола ќе произведува електрична енергија преку фотоволтаични панели за сопствени потреби. Советот на Општина Битола донесе одлука ЈП „Пазари“ да ја прошири својата дејност, да го измени и дополни Статутот на претпријатието со што за сопствени потреби да може да произведува струја. На овој начин „Пазари“ ќе биде и првото општинско јавно претпријатие во …