Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

10
Производство на соларна и електрична енергија со фотоволтаични панели ЈП Пазари Битола!   Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. ЈП Пазари Битола е една од првите јавни институции во земјава со преземени повеќекратни активни мерки за имплементација на енергетска ефикасност и тоа се со сопствени […]
Секогаш се грижи за подобри и поквалитетни услови за своите потрошувачи и корисници на тезги.
10 Days
7+
a Best Deal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque elit quis nunc. Cras elementum pretium est.
12 Days
18+
1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
10
Производство на соларна и електрична енергија со фотоволтаични панели ЈП Пазари Битола!   Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. ЈП Пазари Битола е една од првите јавни институции во земјава со преземени повеќекратни активни мерки за имплементација на енергетска ефикасност и тоа се со сопствени […]
Секогаш се грижи за подобри и поквалитетни услови за своите потрошувачи и корисници на тезги.
10 Days
7+
a Best Deal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque elit quis nunc. Cras elementum pretium est.
12 Days
18+

СОВРЕМЕНИ УСЛОВИ ЗА ПРОДАВАЧИТЕ ОД КАМИОНИ НА НОВИОТ ПАЗАР НА ГОЛЕМО

Сточен пазар!

На површина од 3500 м2 кои се дел од Сточниот пазар, се создаваат услови за работа на пазарот на големо во Битола. Увид во работните активности и подготовките на теренот извршија градоначалникот на општина Битола Тони Коњановски и директорот на ЈП „Пазари“, Никола Гацоски.

 

Градоначалникот Коњановски истакна дека со ставањето во функција на пазарот на големо, се создаваат подобри услови за пазарџиите во градот, на кои им се овозможува во соодветни услови да ги продаваат своите производи.

Директорот на ЈП „Пазари“ Гацоски посочи дека за кратко време од околу 2 недели, вработените лица во соработка со останатите јавни претпријатија и локални приватни фирми, извршиле генерално чистење на просторот, рамнење на теренот, тапкање, се поставува гребен асфалт, тоалети, а паралелно е обезбедено ЛЕД осветлување, вода за пиење и одржување на хигиената. Следен чекор во уредувањето е оградување на просторот од сите страни.

 

Во наредниот период лицата кои продаваат земјоделски производи од камиони од Пелагонискиот регион, но и од останатите региони, потребно е да потпишат договори со ЈП „Пазари“ и достоинствено да ги продаваат своите производи на уреден простор, наместо како досега, по улиците, на недозволени места.

Tour Location