Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Пазарот во Битола во фокусот на проектот „Битола – град на мултикултурализмот”    Со проектот „Битола – Град на Мултикултурализам“ здружението на граѓани Together Macedonia ја пренесувa пораката за стотици години соживот на различни култури и обичаи, градот Битола, да е позитивен пример како може да се цени културата, традициите и да се негуваат позитивните вредности во […]
10
Производство на соларна и електрична енергија со фотоволтаични панели ЈП Пазари Битола!   Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. ЈП Пазари Битола е една од првите јавни институции во земјава со преземени повеќекратни активни мерки за имплементација на енергетска ефикасност и тоа се со сопствени […]
Секогаш се грижи за подобри и поквалитетни услови за своите потрошувачи и корисници на тезги.
10 Days
7+
a Best Deal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque elit quis nunc. Cras elementum pretium est.
12 Days
18+
1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Пазарот во Битола во фокусот на проектот „Битола – град на мултикултурализмот”    Со проектот „Битола – Град на Мултикултурализам“ здружението на граѓани Together Macedonia ја пренесувa пораката за стотици години соживот на различни култури и обичаи, градот Битола, да е позитивен пример како може да се цени културата, традициите и да се негуваат позитивните вредности во […]
10
Производство на соларна и електрична енергија со фотоволтаични панели ЈП Пазари Битола!   Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. ЈП Пазари Битола е една од првите јавни институции во земјава со преземени повеќекратни активни мерки за имплементација на енергетска ефикасност и тоа се со сопствени […]
Секогаш се грижи за подобри и поквалитетни услови за своите потрошувачи и корисници на тезги.
10 Days
7+
a Best Deal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque elit quis nunc. Cras elementum pretium est.
12 Days
18+
Image Alt

Јавно претпријатие „Пазари“ – Битола

За многу посетители, разгледувањето на Битола е насочено кон посета на старата битолска чаршија заедно со централниот градски пазар, локација која претставува историското наследство на градот.

Јавното претпријатие “Пазари“ Битола е основано во далечната 1952 година како претпријатие кое функционира се до денес од сопствени извори на средства, односно со самофинансирање. Во рамките на својот делокруг на работа покрај издавање и управување со сопствен недвижен имот, се занимава и со производство на електрична енергија. Претпријатието се состои од четири пазари и тоа МААС пазар во централно гадско подрачје, нов реонски пазар, Зелен пазар и Сточен пазар. Располага со недвижен имот со над 1365 м2 и тоа административна зграда, 25 деловни објекти од кои 3 слободни и 22 издадени, и 600 продажни места во форма на тезга за продажба на земјоделски производи и текстил. Пазарот кој се наоѓа во централно градско подрачје е распространет на 7000 м2.

Јавното претпријатие “Пазари“ Битола е во сопственост на единствениот јавен градски пазар во регионот а со тоа и граѓаните на тие општини го користат како единствена можност за продавање на своите производи и единствен начин за равој на малиот бизнис од кој според нашите анализи егзистираат над 600 фамилии односно повеќе од 2000 граѓани во регионот. Јавното претпријатие “Пазари“ Битола е локација каде граѓаните од 4 општини се насочени за продажба и за купување на земјоделски и други производи.

Основна дејност е обезбедување непречени услови за работа на клиентите но исто така и обезбедување и подобрување на условите од својата дејност за граѓаните.

Според направените анализи во централното градско подрачје, односно маас пазар, фреквенцијата на граѓани достигнува и до 2000 посетители во пазарен ден. Со тоа вкупен број на посетители во пазарните денови односно граѓани и клиентите кои користат простор под закуп за продавање на производи достигнува над 2 500 граѓани, додека во нѐ пазарни денови фреквенцијата на граѓаните кои гравитираат во централниот градски пазарен регион достигнува до 1000 граѓани.