Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa cum sociis Theme natoque.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Пазарот во Битола во фокусот на проектот „Битола – град на мултикултурализмот”    Со проектот „Битола – Град на Мултикултурализам“ здружението на граѓани Together Macedonia ја пренесувa пораката за стотици години соживот на различни култури и обичаи, градот Битола, да е позитивен пример како може да се цени културата, традициите и да се негуваат позитивните вредности во […]
10
Производство на соларна и електрична енергија со фотоволтаични панели ЈП Пазари Битола!   Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. ЈП Пазари Битола е една од првите јавни институции во земјава со преземени повеќекратни активни мерки за имплементација на енергетска ефикасност и тоа се со сопствени […]
Секогаш се грижи за подобри и поквалитетни услови за своите потрошувачи и корисници на тезги.
10 Days
7+
a Best Deal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque elit quis nunc. Cras elementum pretium est.
12 Days
18+
1-677-124-44227
184 Main Collins Street West Victoria 807
info@yoursite.com
Пазарот во Битола во фокусот на проектот „Битола – град на мултикултурализмот”    Со проектот „Битола – Град на Мултикултурализам“ здружението на граѓани Together Macedonia ја пренесувa пораката за стотици години соживот на различни култури и обичаи, градот Битола, да е позитивен пример како може да се цени културата, традициите и да се негуваат позитивните вредности во […]
10
Производство на соларна и електрична енергија со фотоволтаични панели ЈП Пазари Битола!   Примената на енергетската ефикасност е од огромно значење, и од економски и од еколошки аспект. ЈП Пазари Битола е една од првите јавни институции во земјава со преземени повеќекратни активни мерки за имплементација на енергетска ефикасност и тоа се со сопствени […]
Секогаш се грижи за подобри и поквалитетни услови за своите потрошувачи и корисници на тезги.
10 Days
7+
a Best Deal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque elit quis nunc. Cras elementum pretium est.
12 Days
18+

70 години јубилеј🏅

МАAС Пазар

За многу посетители, разгледувањето на Битола е насочено кон посета на старата битолска чаршија со централниот градски пазар, локација која претставува историското наследство.

Јавното претпријатие Пазари Битола е основано во 1952 година како претпријатие со самофинансирање, тоа е локација каде граѓаните од 4 општини се насочени за продажба и за купување на земјоделски и други производи.

Основна дејност е обезбедување на непречени услови за работа на клиентите, но исто така и обезбедување и подобрување на условите од својата дејност за граѓаните.

Според анализите направени во неколку периоди во централното градско подрачје, односно маас пазар во пазарен ден фреквенцијата на граѓани достигнува и до 2000 посетители во 1 ден. Со тоа вкупен број на посетители во пазарните денови односно граѓани и клиентите кои користат простор под закуп за продавање на производи достигнува над 2 500 граѓани додека во непазарни денови фреквенцијата на граѓаните кои гравитираат во централниот градски пазарен регион достигнува до 1000 граѓани.

Денес, претпријатието слави ЈУБИЛЕЕН роденден или 70 години од постоењето на Пазарот.

По тој повод, ве носиме низ времето некогаш и сега, Маас Пазар Битола!!

Упатуваме голема благодрност до нашите спонори и помагатели на настанот, кој се случува денес на 09.06.2022г во 12ч. пред Управната зграда.

✨Стопанска Банка АД Битола
✨Слоу Фуд Битола
✨Банка за храна
✨Слаткарница Сагар
✨Кам Дооел
✨Премиум Пиво Битола
✨Графопром
✨КУД Илинден Битола